NLdoet, doe jij ook mee?

NLdoet

Wil jij ook iets goed doen voor de maatschappij? Of heb je altijd al willen kijken of vrijwilligerswerk bij jou past? Dan is aanstaande vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart de perfecte kans. Deze dagen organiseert het Oranje Fonds NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze dag stimuleert NLdoet iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken! Heb jij je al opgegeven?

De reden van deze dag is om te laten zien dat vrijwilligers vaak het kloppende hart is van vele sociale initiatieven. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van vrijwilligerswerk, om te laten zien dat het ook leuk kan zijn of een mooie kans om nieuwe sociale contacten op te doen. De activiteiten variëren enorm, dus voor iedereen is er wel iets leuks te doen! Hou je van klussen? Meld je dan aan om een buurtcentrum op te knappen. Liever onder de mensen? Kies dan voor een zorginstelling waar je kunt helpen. Bekijk op de site NLdoet alle klussen waar je kunt helpen. Als groep of alleen, kies iets wat bij jou past!

Natuurlijk ben je met vrijwilligerswerk niet gebonden aan deze dagen. Zo is er bijvoorbeeld de Stichting Babyspullen, zij verzamelen babyspullen en maken daar baby-startpakketten van. Deze pakketten verstrekken ze via hulpverlenende instanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen kan je op meerdere manieren helpen, bijvoorbeeld door middel van een donatie of babyspullen doneren, denk aan kleding, beddengoed, kruiken, hydrofiele doeken… Geef je gebruikte babyspullen een tweede leven via Stichting Babyspullen! Of meld je aan voor het vrijwilligersteam, zo kan je een dagje of een aantal uurtjes helpen met diverse werkzaamheden en projecten.

Nieuwsgierig wat er 10 en 11 maart 2017 bij jou in de buurt te doen is? Hier zie je alle deelnemende instanties.NLdoetNLdoetNLdoet