Denim – kinderkleding met een ruige twist

De denim kleding is niet weg te denken in het modebeeld, ook in de zomer van 2015 is het weer HOT. Je ziet de denims dit seizoen met veel verschillende wassingen, tiedye-effecten, met damaged spots, of bijna wit gebleacht; niets is te gek. Zoals altijd komt er op een trend ook een tegentrend en zie je de clean wassingen ook weer terugkomen in het modebeeld.

De comfortabele jogjeans

De meeste gespotte trend onder de denims voor aankomende zomer is de jogjeans. Bijna elk merk heeft het in de collectie, van betaalbare bij Name It en Dutch Dream Denim, tot stoere uitgewerkte jogjeans van Vingino en Blue Rebel met een hippe, ruige uitstraling. De jogjeans is dan ook echt een must-have voor in de kast aankomende zomer.

Terug van weggeweest

Het denim jackje is weer helemaal terug van weggeweest! Jackjes met gave verfspatten of ruige wassingen, combineer deze met een comfortabele jogjeans of met een ‘lief’ rokje. Wij kunnen niet wachten totdat de temperaturen gaan stijgen, zodat het als zomerjasje gedragen kan worden. Ook de tuinbroek is weer gesignaleerd in het modebeeld; mooi clean of juist met een stoere camouflageprint, zoals je ziet in de collectie van Retour.

Naast de denim jackjes en tuinbroeken zie je het in de korte salopetjes, tuinrokjes, jumpsuits, capripants en de ‘old skool’ 5 pocket jeans.

> Check de denim pagina voor inspiratie

About Yara

Yara Jongejan (28) leidt in de rol van Office Manager alles op Kixx HQ in goede banen. Als moeder van een kleutermeisje én een mini in the making weet ze als geen ander hoe fijn het is om binnen no-time de fijnste items volgens de laatste trends voor jouw little one in huis te hebben. Ze heeft een aangeboren voorliefde voor de panterprint en een goed paar hakken: hoe hoger hoe beter! Een goede outfit kan van elke dag een feestje maken, en door de laatste insights, merken en musthaves met jou te delen is jouw youngster dressed for any occassion!